Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
ECONOMIA

La secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar es queda sense liquiditat

Hi ha més de 200 afectats. S'investiga una comptabilitat que no està posada al dia i una documentació alterada.

ACN

L'Aleixar

La secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar, al Baix Camp, s'ha quedat sense liquiditat: l'auditoria dels comptes del 2016 constata que hi ha números que no quadren. Hi ha més de 200 afectats.

El Balcó - Antoni Abelló: "Hi ha uns 200 veïns afectats per la fallida de la cooperativa de L'Aleixar"

05:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000128545/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els serveis jurídics de la Cooperativa apunten a documentació alterada o falsificada, una comptabilitat retardada i altres desajustos d'actius i passius que han provocat manca de liquiditat pràcticament total. La directora de la secció de crèdit ha estat destituïda i l'auditor, apartat.

Les presumptes irregularitats es van detectar gràcies a la inspecció de l'administració. La Cooperativa va denunciar dilluns els fets als Mossos d'Esquadra, i la Generalitat, només amb funcions de supervisió i sense tutela administrativa, ja ha iniciat els tràmits per tirar endavant els expedients sancionadors que s'escaiguin.

Mesures pels socis

La Cooperativa, sense líquid, sí que compta amb actius, d'immobles o crèdits concedits a cooperativistes; És per això que es nega que els socis hagin de perdre els diners. De moment, ja s'ha acordat formar una comissió de suport als cooperativistes. També s'incorporarà un auditor que remunti la comptabilitat per conèixer l'estat real de la secció de crèdit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00