Sociedad

Tramuntana catastròfica per a l'arròs de l'Empordà

Les ratxes de vent d'aquesta setmana han afectat la meitat de l'arròs plantat

A banda de l'arròs, la poma també ha rebut / Arxiu

Pals

Tramuntana catastròfica. Així defineixen els productors de l'arròs a l'Empordà les ratxes de vent que aquesta setmana han castigat els camps de cereals.

S'ha perdut la meitat de l'arròs que tenien plantat fins ara. La tramuntana també ha afectat els camps de poma de Girona.

La forta tramuntana d'aquests dies a l'Empordà, amb ratxes de més de 100 km/h, ha malmès més de la meitat de la collita de l'arròs que s'havia plantat fins ara, són varietats primerenques com l'arròs Bomba, que s'havien plantat a finals de l'estiu i ja estaven madures.

De fet, alguns productors ja havien començat a recollir l'arròs

Josep Pericay, presdident de l'agrupació de defensa vegetal de l'arròs de Pals

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167054/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president de l'agrupació de defensa vegetal de l'arròs de Pals, Josep Pericay, explica que s'han trencat les espigues i que bona part del gra ha caigut a terra.

El vent també ha afectat els camps de la poma, que estan en plena collita, però només ha malmès un 3% de les pomes. La resta perdran qualitat pel frec que han tingut amb les branques i les altres pomes.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00