Sociedad

El fiscal demana sis anys pels pares de Nadia

El fiscal conclou que Fernando Blanco és un engalipador i que la mare Marga Garau es tant coautora de l'engany i estafa com el pare

El fiscal demana sis anys pels pares de Nadia

La mare de Nadia arriba a l'Audiència de Lleida en l'última jornada del judici / Mercè March

Lleida

El Ministeri Públic també sosté que la parella té més diners, del milió arreplegat en donatius, però que no l'han pogut trobar per que no estarien amb el seu nom. No es tracta de venjança, sinó de fer justícia ha dit la fiscalia, que els acusa de convertir el patiment que pot suposar una malaltia d'una filla per a qualsevol pare en un mode de vida, en que cada any els anava tocant la loteria.

Insisteix el fiscal sobre les fabulacions de l'estat de la malaltia de la seva filla, "com si hagués vist pel·lícules del doctor House" ha dit literalment. No hi ha proves d'haver anat a Houston, ni de tractaments gastats en Nadia. La parella anava creixent en estratagemes, amb llàgrima fàcil a mesura que el ressò mediàtic del cas creixia, utilitzant la nena, i la solidaritat dels veïns sobretot en èpoques de mes recolliment com els Nadals. La defensa carrega contra l’acusació particular, un grup inversor que va donar més de 13.000 euros en donatius per anar a Houston, per que en aquell moment no es va interessar en saber que en farien dels diners que ara reclamen.

El pare de la menor, Fernando Blanco, ha utilitzat en el judici el seu torn d'última paraula i ha afirmat que el fiscal, en demanar sis anys de presó per a ell i per a la seva dona, el que demana "és condemnar Nadia".

El fiscal demana sis anys pels pares de Nadia

L'acusat s'ha expressat plorant: "No són llàgrimes de cocodril, intento mantenir ferm, mai he fet res d'actor ni cinema, la meva dona sempre ha fet el que jo li he dit, mai no ha demanat cap paper".

La seva esposa, Marga Garau, també acusada en el judici, ha afirmat que mai ha utilitzat la seva filla, "la cuidava com a bona mare que crec que sóc, la meva filla em necessita molt, Fernando és bon pare".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00