Últimas noticias Hemeroteca

Els treballadors d'alguns ajuntaments tornen a treballar 35 hores a la setmana

És el cas de Platja d'Aro, Calonge, Palamós i Sant Feliu de Guíxols

Un rellotge de sorra /

Fa sis anys van passar a treballar 37 hores i mitja amb el sou congelat com a mesura d'austeritat. Ara, aquells ajuntaments que compleixen amb el dèficit i el deute han negociat amb els sindicats tornar a les 35 hores.

És el cas de Platja d'Aro, Calonge, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, però cadascún ho ha fet amb particularitats.

A Palamós, per exemple, han tornat a permetre que els funcionaris facin més de 80 hores extres a l'any.

A Platja d'Aro, també han aprofitat per tornar a pagar íntegrament les baixes des del primer dia. La regidora de Recursos Humans Dolors Guirado garanteix que fent 35 hores es manté la qualitat dels serveis.

Tot plegat forma part de negociacions sindicals que s'han obert després que el govern central hagi tornat a permetre que els ajuntaments que ho vulguin, i que compleixen la despesa que marca la llei puguin tornar a treballar 35 hores.

El 2011, recordem, el govern de Rajoy va obligar per decret a tots els funcionaris a treballar 37 hores i mitja. Els sindicats encara ho estan negociant a algunes ciutats és el cas de Figueres.

El delegat del Sindicat Autònom de Policia a Girona, Sergi Fernández, assegura que l'ajuntament de Figueres per llei no podria passar a treballar 35 hores, però que el consistori té previst suplir-ho amb formació.

La Guàrdia Urbana de Figueres, com ha passat a Platja d'Aro, seguirà treballant 37,5 hores per garantir la seguretat ciutadana.

Els sindicats també reclamen que s'hi afegeixin Girona i Lloret de Mar, però els ajuntaments no ho contemplen per ara.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?