Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Catorze bussejadors aquest any a la cambra hiperbàrica de Palamós

Els submarinistes arriben abans a la cambra i es redueixen les seqüeles majors

La cambra hiperbàrica

La cambra hiperbàrica / Hospital de Palamós

En el que portem d'any, 14 bussejadors han necessitat passar per la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós per recuperar-se després d'un accident de descompressió.

Dos d'aquests accidents han estat molt greus, tot i això, els submarinistes arriben cada cop més ràpid a l'hospital i s'eviten seqüeles majors.

Dels 14 bussejadors, 2 van tenir un accident de descompressió greu i encara arrosseguen seqüeles perquè van patir lesions al sistema nerviós central.

La resta, han patit accidents menys greus amb dolors a les articulacions o problemes a l'oïda interna que els han afectat l'equilibri.

Segons el responsable de la Unitat de medicina hiperbàrica de l'hospital de Palamós, José Maria Inoriza, s'aconsegueixen recuperacions millors perquè ha millorat la coordinació amb els centres de busseig i saben identificar millor els símptomes de patlogia susceptible de ser tractada a la cambra hiperbàrica.

Els accidents de busseig lleus provoquen taques a la pell o dolor; els menys greus, pessigolles i dificultat per moure les extremitats; els greus, paràlisi a les cames; i els més greus, paràlisi i pèrdua del coneixement.

Els 14 submarinistes atesos van fer entre tots una seixantena de sessions dins la cambra hiperbàrica, i representen només el 5% del total de sessions que es fan en aquest aparell, la majoria les reben pacients que tracten seqüeles causades per tractaments de radioteràpia o que tenen problemes vasculars, de circulació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?