Sociedad

Turull diu que quan va cedir béns a la dona no sabia que seria conseller en cap

Jordi Turull ha assegurat davant el jutge que quan va cedir part del seu patrimoni a la seva dona, el juny de l'any passat, no sabia que acabaria sent conseller al cap de tres mesos

L'exconseller Francesc Homs, la dona de Jordi Turull, Blanca Bragulat i l'advocat Jordi Pina, a la sortida del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya / MARTA PEREZ EFE

Barcelona

Turull ha sortit avui de la presó de Lledoners per declarar com a imputat per un presumpte delicte d'aixecament de béns.

Segons el seu advocat, l’exconseller i la seva dona van accelerar els tràmits perquè a ell li van diagnosticar una malaltia. Li va fer una donació de gairebé 100.000 euros i va posar a noms de tots dos la casa de Parets del Vallès. Fins aleshores, Turull n'era l'únic titular de l'immoble però qui havia pagat les obres i la hipoteca era la seva parella.

A les portes del tribunal, Jordi Pina ha volgut deixar clar que el seu client no tenia ni idea que seria acabaria sent conseller de la Presidència en el moment que el matrimoni va firmar la donació.

Turull diu que quan va cedir béns a la dona no sabia que seria conseller en cap

Pina també ha dit que veu "incomprensible" que s'acusi a Turull d'intentar ocultar béns, tenint en compte, segons l'advocat, que ell i la seva dona van signar dos testaments quan van fer el canvi.

L'exconseller ha sortit a les 7 del matí de la presó de Lledoners per declarar davant el jutge. Ha arribat al TSJC amb un cotxe dels Mossos no logotipat. A dins el tribunal, segons diversos periodistes, anava vestit amb americana, sense corbata, escortat per 4 agents i sense manilles.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00