Últimas noticias Hemeroteca

El Tricicle s'acomiada dels escenaris després de 40 anys

El grup còmic es planteja reunir a tres joves còmiques perquè siguin les seves successores en un Tricicle femení

()

La gira de comiat del Tricicle arriba al Teatre Victòria de Barcelona a partir de l’11 d'octubre. Es composa dels millors moments dels vuit espectacles que ha escenificat la companyia al llarg de la seva carrera. Les representacions de l’obra anomenada "Hits" es van iniciar al setembre de 2016 a la ciutat d’Albacete i romandrà a Barcelona fins el 24 de febrer de 2019. És un adéu als escenaris coincidint amb el 40 aniversari de la seva creació.

El Tricicle, conegut per èxits com Manicomic o Terrorific, s’acomiada de la ciutat que va veure néixer els seus tres integrants, així com del públic català. "Aquí vam estudiar a l’Institut del Teatre i també vam estrenar la nostra primera obra al Villarroel”, explica Joan Gràcia, un dels integrants del grup. De moment, aquest muntatge l’han vist 180.000 espectadors en 288 funcions a unes 40 ciutats com Madrid, Bilbao o Valencia. L'únic grup teatral de l’estat que manté a tots els seus fundadors actuant s’estarà a Barcelona fins a finals de febrer de l’any vinent i desprès seguirà la seva gira per España. En Carles Sans ha explicat que no pararan els seus projectes i que, entre aquests, hi ha "fer l’experiment d’un Tricicle femení”. Afegeix que, en cas que trobessin tres bones pallasses seria una bona prova perquè agafin el seu relleu.

Al seu nou espectacle i el més llarg que han fet mai, reuneixen els 12 gags més exitosos de la seva història que escolliran els propis espectadors mitjançant votacions a les xarxes socials de cada municipi. I perquè ningú trobi cap en falta, l’obra conclourà amb un conjunt de gags molt curts “a velocitat vertiginosa” durant la última mitja hora de l’espectacle. Tricicle assegura que “els espectadors riuen unes 400 vegades i que és impossible no fer-ho”, basant-se en els dos anys en que han vist com durant l’hora i mitja de durada el públic no parava de riure.

"No marxem. S'acaba una etapa. S'acaba l'etapa d'actuar en directe cada dia o de fer 160 o 170 funcions a l'any. Els artistes no acaben mai i obrirem més portes, farem el que sempre hem fet fora de Tricicle: dirigir, produir i escriure", explica Paco Mir sobre la nova etapa.

Entre els millors moments que deixen les nombroses experiències pujats a un escenari, els artistes rememoren la seva actuació als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i la satisfacció que tenen després de mesos treballant una obra en veure que el públic riu. “El riure del públic es tan gratificant que no perdones ni una i no permets que es perdi”, expressa Sans.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?