Sociedad

Operació captura d'un emú a Sant Cugat

La Policia Local del municipi amb 4 patrulles va intentar aturar l'animal que havia escapat d'una casa i que va acabar morint d'un atac de cor

Investiguen qui és el propietari que serà sancionat per una infracció greu

Recerca i captura...de l'estruç

La policia local de Sant Cugat, persegueix l'emú pels carrers de la ciutat / Cedit

Sant Cugat del Vallès

Un emú es va escapar ahir d'una casa de Sant Cugat i va córrer pels carrers del municipi fins que va caure desplomat per un atac de cor en veure's acorralat, segons fonts municipals. La Guàrdia Urbana amb 4 patrulles, dos en moto i dos en cotxe, el va perseguir per intentar evitar que provoqués un accident. Va caure mort al carrer Francesc Xavier amb carrer Barcelona.

Els agents busquen ara el propietari de l'animal que serà sancionat per infracció greu de l'ordenança municipal de tinença d'animals. Per haver vulnerat l'article 60.3 que sanciona el fet "deixar anar un animals potencialment perillós o no posar mesures suficients perquè no s'escapi".

A més, haurà de pagar el cost d'incinerar l'animal, que ara és en mans dels veterinaris que acabaran de determinar la causa de la mort. La primera hipòtesi apunta que va caure desplomat d'un atac de cor en veure's atrapat i després de córrer durant molta estona per diversos punts del municipi. Un veí el va veure al matí i un altre va alertar a les 5 de la tarda perquè l'emú corria per l'Avinguda Can Cadena i des d'allà va continuar pel Passeig Valldoreix fins a l'Avinguda de Gràcia.

L'Ajuntament assegura que hi ha diversos veïns al municipi amb casa i jardí que tenen aquests animals, que es poden comprar en qualsevol botiga quan són pollets. Després poden arribar a fer més d'un metre. Si només en tenen un no cal tenir l'autorització de nucli zoològic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00