Sociedad

Plega el president de la Diputació de Lleida

Joan Reñé, detingut la setmana passada pels Mossos, té previst dimitir avui per preservar "l'honorabilitat" de la Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé / Salvador Miret ACN

Barcelona

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha decidit "fer un pas al costat" per "preservar l'honorabilitat" de la institució, una setmana després de la seva detenció per un possible delicte de corrupció.

Segons han confirmat fonts de la Diputació, la decisió la va prendre el propi Reñé després de reunir-se ahir a la nit amb la direcció nacional del PDeCAT.

Malgrat aquesta decisió, que està previst que formalitzi durant el dia d'avui, des de la institució asseguren que "no és una persona imputada", a l'espera que declari davant del jutge.

Després de ser posat en llibertat el passat dia 2 d'octubre, Reñé va negar haver rebut comissions o actuat "en benefici de ningú" i va atribuir la seva detenció pels Mossos d'Esquadra a un "interès" a desacreditar la seva "honorabilitat", per això, en aquell moment, va dir que no es plantejava dimitir.

Una setmana després, considera que hi ha "falta de confiança" cap a ell i decideix "fer un pas al costat".

Els Mossos d'Esquadra van detenir 25 persones més amb Reñé, entre elles càrrecs de la corporació provincial i empresaris, en una operació contra una trama de presumpte pagament de comissions a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00