Últimas noticias Hemeroteca

Serra diu que van aprovar un salari 'prudent' pels directius de Catalunya Caixa

L'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra ha declarat com a acusat en el judici pels sous presumptament desproporcionats en plena crisi econòmica, i ha expressat que el salari que es va fixar pels directius era inferior a la mitjana del sector i es va fixar amb coneixement del Banc d'Espanya

Narcís Serra declara com acusat / ()

L’exvicepresident del Govern ha defensat al judici que en aquest moment l'entitat no estava en crisi, tot i que des del juliol d'aquest any fins a desembre de 2012 el Frob va injectar 12.000 milions d'euros.

En la seva declaració davant la Secció 8, Serra ha sentenciat: "Sabíem tots que havíem de buscar el millor director per resoldre el problema de les caixes, era un xifra relativament prudent, el contracte em sembla ajustat als contractes d'aquest moment per a l'alta direcció ".

A respostes del fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado, Serra ha assegurat que abans de la crisi econòmica de 2008 per la caiguda de Lehman Brothers, el 2006 ell ja va voler canviar el rumb de l'entitat en constatar la seva dependència del sector immobiliari.

Però ha puntualitzat que quan es van aprovar els salaris d'Adolf Todó per 600.000 de retribució fixa i el altra variable, el 2010, (un augment del 35 al 50% segons el fiscal) no sabien que vindria una crisi econòmica més gran: "No sabíem que la del 2011 seria més greu que el 2008, no ho va preveure ningú, ni el Banc d'Espanya ".

Serra ha indicat que quan es van aprovar aquests sous sota sospita es va fer amb el coneixement del Banc d'Espanya, que no els considerava en fallida sinó sòlids i capaços de superar les dificultats.

Segons Serra, la crisi de 2011 va ser determinant per a la fallida de l'entitat, i ha recordat que el 2010 l'economia espanyola va tenir tres trimestres seguits d'increment del PIB i les expectatives de Caixa Catalunya eren "de tenir un benefici superior als 100 milions d'euros ".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?