Sociedad

La UGT demanda la Seguretat Social per no multar una "falsa cooperativa"

L'empresa càrnia Terfrisa, de Vilamalla, tenia 175 treballadors contractats a través d'una cooperativa

Alícia Buil, secretària del Sector d'Alimentació, Begudes i Tabac de la UGT FICA Catalunya, i Xavi Casas, secretari general de la UGT Comarques Gironines / Ràdio Girona

La UGT porta als jutjats la Seguretat Social per no haver multat l'empresa càrnia Terfrisa, de Vilamalla, quan es va descobrir que tenia 175 treballadors contractats a través d'una cooperativa.

Un responsable de l'empresa va crear una "falsa cooperativa" constituïda per una persona i els treballadors estaven obligats a fer-se'n socis. Quan aquesta cooperativa va fer fallida, responsables de l'empresa en van crear una altra. En aquest impàs, els treballadors van haver d'inscriure's a una ETT cobrant gairebé la meitat del que marca el conveni, i Treball la va sancionar amb cinc mil euros. Llavors, l'empresa càrnia va haver de contractar per força els 175 treballadors. Però es va lliurar d'una multa de 800.000 euros, que proposava Inspecció de Treball. Ara, el sindicat ha portat la Seguretat Social als jutjat perquè vol una resposta exemplar, com diu el secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas.

Xavier Casas: "Estem davant d'un perillós precedent"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000168551/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La UGT no vol donar noms però assegura que hi ha més empreses del sector que tenen les seves plantilles en condicions irregulars.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00