Sociedad

El retrat de Puigdemont, encara penjat a molts despatxos de la Generalitat

Concretament als despatxos de molts consellers de JxCat i alts càrrecs del Govern, malgrat que ja fa gairebé mig any que Quim Torra és president. En el cas dels republicans ha desaparegut el rastre de Puigdemont

El retrat de Carles Puigdemont en una dependència de la Generalitat / Reuters

Barcelona

Des del principi va quedar clar que, com a mínim per una part del Govern, la legislatura tenia una càrrega molt simbòlica i això es nota en l'acció política, però també en elements molt tangibles com quin retrat presideix els despatxos. En el cas de consellers com Artadi, Puigneró o Borràs (de 'Junts per Catalunya') hi ha el de Quim Torra, però també el de Carles Puigdemont situat al mateix nivell, mentre que en els d'Esquerra només hi ha la foto de l'actual president i, a vegades, del conseller anterior... per exemple, Maragall o El Homrani també tenen penjada la imatge de Romeva i de Bassa, i el vicepresident Aragonès en té una de Junqueras al despatx, tot i que el seu entorn assegura que és de caràcter personal.

Tot i així, hi ha moltes dependències de la Generalitat que encara no han rebut la foto oficial de l'actual president. Segurament, el cas més cridaner és el de la consellera Chacón, que per aquest motiu només té penjat el de Puigdemont, però hi ha delegacions del Govern on passa el mateix, i ajuntaments o comissaries que també segueixen esperant el retrat de Torra.

També hi ha un altre element que pot semblar simbòlic, però que no ho és: el despatx de Puigdemont segueix buit, però, segons afirmen des de presidència, en aquest cas és perquè encara està en obres i no perquè l'actual president no tingui previst ocupar-lo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00