Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 26 de Enero de 2020

Otras localidades

TMB diu que "no hi ha risc al metro per amiant" i personal sanitari adverteix que "s'haurien de retirar els vagons"

Sobre l’amiant detectat al metro de Barcelona, el conseller delegat, Enric Cañas, afirma que “no hi ha cap risc ni pels usuaris ni pels treballadors” però el cap de pneumònia de la Vall d’Hebron, Jaume Ferré, adverteix que “encara que un estigui exposat a petites concentracions, existeix un risc, seria prudent retirar els vagons on s’ha detectat”.

L’amiant està format per unes fibres punxegudes que quan s’inhalen poden provocar malalties respiratòries i també canceroses. L’amiant, per poc que se n’inhali, pot donar problemes.

Cañas ha explicat que “la detecció que s’ha fet al metro és d’amiant no fiable i, per tant, no desprèn fibres i no hi ha un risc ni per usuaris ni treballadors”.

El doctor ha apuntat que “seria clau saber quines són les concentracions que s’han detectat” i ha afegit que “seria prudent retirar els vagons que en tenen amiant i fer servir els que no”.

Ferré ha comentat que “encara que un estigui exposat a petites concentracions, existeix un risc” i per això “és important tenir un control ambiental molt estricte”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?