Sociedad

Rodalies demana a Twitter que els ciutadans no comprin al top manta

L'empresa alerta dels problemes de seguretat que pot provocar la presència de desenes de venedors al vestíbul de la Plaça de Catalunya

La panoràmica de l'estació de Plaça de Catalunya amb què Rodalies ha il·lustrat la seva piulada per demanar que no es compri als mantersRodalies de Catalunya

Barcelona

Rodalies ha demanat avui a través del seu compte oficial de Twitter que els ciutadans no comprin res als venedors del top manta que s'instal·len al vestíbul de la plaça de Catalunya. La companyia lamenta que ni la guàrdia urbana ni els mossos evitin que els manters ocupin aquest espai.

Rodalies assegura que si s'hagués de desallotjar l'estació, la presència de nombrosos manters al vestíbul de la plaça de Catalunya generaria problemes de seguretat. Asseguren que han fet fins a 600 trucades al telèfon d'emergències aquest any denunciant aquesta situació i que malgrat haver-se reunit amb la guàrdia urbana i els mossos d'esquadra, aquests cossos policials no fan res per evitar l'ocupació del vestíbul.

Per això, el fil de tweets acaba demanant els ciutadans que no comprin res als venedors del top manta per veure si així deixen d'instal·lar-se a l'estació de Plaça de Catalunya.

Entre les respostes que s'han produït, també a Twitter, està la del responsable del programa Ciutat Refugi de l'Ajuntament de Barcelona, Ignasi Calbó. Diu que és "tristíssim, per racista, classista i aporafòbic" el contingut dels missatge de rodalies. Afegeix que hi ha moltes maneres d'abordar el fenomen del top manta i que l'empresa ha escollit la pitjor, "en consonància", diu "amb el servei que doneu".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00