Últimas noticias Hemeroteca

Llum verda a la consulta ciutadana sobre la gestió de l'aigua

El ple de Barcelona ha aprovat la celebració de la multiconsulta amb els vots a favor de Barcelona en Comú, ERC i la CUP

Barcelona consultarà als ciutadans sobre la gestió de l'aigua, els preguntarà si ha de continuar sent privada o passar a mans públiques. El mateix plenari que a l'abril les va tombar, ara ha donat llum verda a les preguntes de la multiconsulta. Ho ha fet amb els vots a favor de Barcelona En Comú, Esquerra Republicana i la CUP.

Les preguntes que han obtingut la llum verda han estat impulsades per diferents entitats. Una d'elles interpel·larà els ciutadans sobre si la gestió de l'aigua, que actualment fa Aigües de Barcelona, ha de deixar de se privada o passar a mans públiques. La segona planteja si s'ha de canviar el nom de la plaça d'Antoni López.

El plenari del mes d'abril va rebutjar aquestes preguntes i el govern municipal va acusar llavors l'oposició de deixar-se pressionar per l'empresa del grup Agbar. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que finalment avui tiri endavant. Diu Colau que la mesura ha patit un retard per la pressió d'una multinacional arrogant que es pensava que gastant-se milions d'euros en recursos jurídics i anuncis als mitjans de comunicació podria aturar-ho, però no ho ha aconseguit i crec que avui tots ens hem de felicitar".

La multiconsulta ha quedat aprovada amb 19 vots a favor, 6 en contra i 14 abstencions i es farà ja durant el proper mandat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?