Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Redueixen els robatoris a esglésies a través d'un catàleg de patrimoni

El Bisbat de Girona rep consells dels Mossos per protegir i catalogar les peces de valor

Ja han indexat 3.300 obres però calculen que poden arribar a 5.000

Una ermita de la Garrotxa

Una ermita de la Garrotxa / Wikicommons

Un catàleg d'obres d'art de totes les esglésies i ermites de Girona està permetent reduir el nombre de robatoris d'aquestes peces.

De moment, ja porten 3.000 obres i poden arribar a 5.000. Els Mossos assessoren el Bisbat perquè millorin la seguretat dels temples.

Instal·lar alarmes, reixes i també posar rèpliques de les obres de més valor són algunes mesures que ha pres el Bisbat per evitar els robatoris de peces d'art, com calzes, estàtues o quadres. Ho han fet assessorats pels Mossos d'Esquadra després d'un repunt dels robatoris l'any 2010.

A dia d'avui, els robatoris són mínims. La policia va donar consells de seguretat a les parròquies per prendre mesures tan senzilles com buidar cada dia la caixa d'almoines. Andreu Massabosch, dels Mossos, ha explicat que se centren en els entorns rurals.

Quan hi ha un robatori, poden avisar la policia, gràcies a la foto i la descripció de les fitxes del catàleg que està fent el Bisbat.

Aquest inventari té 3.300 obres amb valor històric o artístic de 280 esglésies o ermites, però creuen que el número d'obres podria arribar a les 5.000 quan s'acabi tota la feina. Algunes obres importants les guarden a Girona, tal i com ha admès el delegat de Patrimoni Cultural del Bisbat, Joan Naspleda.

En altres casos, han posat rèpliques a les esglésies. És el cas de la imatge de la Mare de Déu del Mont d'Albanyà, que es guarda al Museu d'Art de Girona, i de Santa Maria de Palera, que l'original s'exposa al Museu Diocesà.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?