Sociedad

117.000 pisos de protecció oficial han perdut ja aquesta qualificació

El govern català prepara un decret per a que, a partir d'ara, els habitatges construïts amb ajuts públics no es puguin vendre mai al mercat lliure

EUROPA PRESS

Barcelona

En els darrers set anys, 117.000 pisos de protecció oficial han perdut aquesta qualificació i es poden vendre ja a preu de mercat. Són dades de l'Agència de l'Habitatge que està treballant per fer que, a partir d'ara, tots els pisos construïts amb ajuts públics, mantinguin per sempre el seu caràcter protegit i no es pugui fer negoci amb ells.

La normativa actual permet que les persones que van comprar un pis de protecció oficial el puguin vendre a preu de mercat lliure, passats 30 anys. Això és el que passa ja amb 117.000 dels 250.000 pisos de protecció que s'han fet a Catalunya des de l'any 1981. Les dades les ha explicat el conseller de Territori, Damià Calvet, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada de Catalunya En Comú, Susanna Segovia.

En aquesta resposta s'explica que altres 133.000 pisos ja construïts aniran perdent la qualificació de protegits en els propers anys. La directora de l'Agència de l'Habitatge, Judith Gifreu, ha explicat, en una entrevista a SER Catalunya, que "hi van haver uns anys en els que es va pensar que era bona idea que les persones que adquirien un pis de protecció el poguessin vendre, passats uns anys, a preu de mercat". Però això ha canviat i el govern treballa en un decret per fer que la qualificació de protegit sigui, a partir d'ara, permanent, que no es perdi mai.

Judith Gifreu explica que la normativa està prou avançada i que la idea és que d'ara endavant, els propietaris de pisos de protecció només els puguin vendre a un preu assequible marcat per l'administració. La directora de l'Agència de l'Habitatge explica que l'administració tindrà dret preferent de compra i, en qualsevol cas, determinarà qui pot ser el comprador.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00