Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 18 de Enero de 2020

Otras localidades

"No puc posar la mà al foc perquè el PDeCAT existeixi d'aquí a un any"

És la Crida una OPA al PDeCAT? "Crec que no ho és. És evident que La Crida vol esdevenir un actor polític a Catalunya. Ara hem de trobar les sinergies per col·laborar". Així ha començat la intervenció de David Bonvehí al programa d'avui.

El president del PDeCAT ha explicat que, si no va estar present a l'acte de presentació d'aquesta associació liderada per Puigdemont, va ser perquè ha de ser "molt curós com a president del partit" i ha d'esperar a veure què en pensen els associats d'aquesta nova formació.

Bonvehí ha volgut negar que hi hagi divisió dins del partit demòcrata sobre com encaixar políticament amb La Crida. "Hi ha diferents maneres de veure-ho, però no volem malgastar la nostra força com a partit independentista".

Sobre la relació de necessitat entre aquests dos blocs independentistes, el president del PDeCAT ha avançat que la intenció seria la de crear una candidatura conjunta. Ens necessitem quant a tots creiem que som independentistes, per tant ens hauríem de presentar com un bloc unit", ha afirmat.

Així doncs, sobre la possible col·laboració entre el grup de Puigdemont i el seu, Bonvehí ha explicat: "Quan hem vist com s'està conformant és evident que hem de trobar un encaix. No sé quins són els límits. Nosaltres només volem defensar el nostre espai polític que vol perdurar en el temps".

Va dir que si convé està disposat a dimitir si s'ha de subsumir a la crida?, li preguntava Josep Cuní al líder independentista. "No. Jo faré el que els associats diguin He de ser lleial al projecte i a l'opinió de tots els associats", ha respost.

"Rull, Turull i Forn són les persones que han portat el PDeCAT en els últims anys. No estan d'acord en fer desaparèixer el PDeCAT i subsumir-se a La Crida. Em demanen que siguem molt generosos en favor d'aquest projecte", ha admès en referència a la visita que va realitzar ahir als tres presos.

Així doncs, ha avançat que la relació amb La Crida implicarà fer que el màxim de persones del PDeCAT s'apuntin a La Crida. També ha afegit que cal que s'estudiïn formules com Junts per Catalunya.

Finalment, el líder del partit demòcrata no ha volgut assegurar que el PDeCAT continuarà existint d'aquí a un any. "Estic segur que no haurà desaparegut, però no puc posar la mà al foc", ha conclòs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?