Sociedad

Creix l'interès per la fotovoltaica a Barcelona

En un any s'han multiplicat per sis les sol·licituds d'ajuts per posar-se plaques solars a casa

Tot i aquest increment, l'autoconsum elèctric encara és una pràctica anecdòtica a la ciutat

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

L'any passat 104 propietaris o comunitats de veïns de Barcelona van demanar l'ajut municipal per posar plaques fotovoltaiques a casa seva. Són 88 sol·licituds més que durant el 2016. I segons Cristina Castells, directora d'Energia i Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona, la xifra hauria de continuar creixent ara que s'ha eliminat l'anomenat impost al sol, la taxa que havien de pagar els qui tenien sistemes d’autoconsum elèctric. “El sector es torna a moure i entre la ciutadania torna a haver-hi la sensació que les plaques fotovoltaiques no són inviables”.

Malgrat aquest increment, l’Ajuntament de Barcelona reconeix que l'autoconsum elèctric encara és molt minoritari a la ciutat. Ara mateix a Barcelona hi ha unes 70 instal·lacions fotovoltaiques amb una potència total de 2MW. I d'aquestes, només una vintena estan en habitatges. En concret, a cases unifamiliars que cobreixen part de la seva demanda elèctrica amb energia solar.

L'ajut que dona l'Ajuntament de Barcelona cobreix la meitat del cost d'instal·lar les plaques i una bonificació del 50% de l'Impost sobre Bens Immobles durant tres anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00