Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 27 de Enero de 2020

Otras localidades

"El problema més gran de Barcelona és que el lloguer puja i els qui volen un pis no ho poden assumir"

"Quan el preu dels habitatges se situa molt per sobre del que les persones poden pagar això genera un neguit enorme", explicava avui Carme Trilla, Presidenta de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona.

I és que es confirma que, a Barcelona, l'habitatge s'ha convertit en la preocupació més gran dels ciutadans. El lloguer, concretament, ha arribat a preus elevadíssims, fent gairebé impossible que gran part dels treballadors hi puguin accedir.

"Els pisos s'han convertit en un element de pressió. La propietat de lloguer a Barcelona és en un 60% de persones físiques i individuals. Això vol dir que són pisos que ja tenien aquestes persones. Ara, tota la ciutat s'ha instal·lat en la idea que es pot demanar més perquè hi haurà gent que ho pagui", lamentava Trilla.

A més, segons els últims estudis, realment la demanda no està en aquests nivells tan alts i l'experta defensa: "aquest és el problema vertader".

D'altra banda, també hem pogut parlar d'una altra gran problemàtica relacionada amb l'habitatge: l'ocupació. Trilla explicava: "El fenomen de l'ocupació el vivim des del 2012, quan els bancs van quedar amb molts habitatges buits. Això s'ha estès d'una forma descontrolada".

La presidenta de l'Observatori també ha volgut incidir en què algunes de les persones que ocupen ho fan per una necessitat real: "En els casos que són legítims el problema és que aquestes persones necessitarien un habitatge a preus raonables i no el troben. Això és altament preocupant perquè dóna via lliure a una forma d'entendre l'habitatge que no és la correcta".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?