Últimas noticias Hemeroteca

L'oposició no deixa plegar a Marta Felip

ERC, PSC, CUP i Compromís voten en contra la urgència del ple

L'alcaldessa, Marta Felip, en primer terme moments abans que l'oposició tombés la seva renúncia / ()

Estava tot previst, però Marta Felip no havia calculat que l'oposició no la deixaria abandonar l'alcaldia de Figueres.

Marta Felip començava així el ple d'ahir a la tarda que en principi havia de votar la seva renúncia com a alcaldessa de Figueres.

Era un ple extraordinari i urgent i per tant necessitava que la majoria de regidors ho aprovessin. El ple tan sols va durar uns minuts, els que va trigar la secretària de l'Ajuntament a explicar que no hi havia acord... i que sorprenia la mateixa Marta Felip.

L'equip de govern està en minoria, amb cinc dels 21 regidors del cosistori. ERC, PSC, CUP i Compromís han votat en contra la urgència del ple. PP i C's s'han abstingut.

Els grups de l'oposició acusen Marta Felip d'ajornar la decisió 5 mesos per "posicionar" el candidat del PDeCAT a les eleccions de 2019, Jordi Masquef, com el nou alcalde. El ple ordinari d'aquest dijous haurà de servir definitivament perquè Felip plegui.

Mig any d'impàs

El moment esperat havia d'arribar a les 5 de la tarda. Després de 6 anys en el càrrec, Marta Felip havia de deixar de ser l'alcaldessa de Figueres. El canvi es va anunciar fa mig anys després de ser nomenada secretària d'Empresa del govern de Quim Torra. Llavors va dir que deixaria de ser alcaldessa però la renúncia no es produirà fins aquesta tarda.

S'ha retardat en part per la pugna entre els dos successors: per una banda, el cap de llista del PDeCAT, Jordi Masquef, i per l'altra, qui anava de número 2, Francesc Cruanyes, que també es va postular-s'hi en un primer moment però que després hi va renunciar perquè va dir que no tenia suports dins del partit.

La renúncia de Marta Felip hauria de votar-se definitivament al ple d'aquest dijous i l'elecció del nou alcalde de Figueres, que previsiblement serà Jordi Masquef, es posposa fins la setmana vinent.

Com que el PDeCAT està en minoria (només té 5 dels 21 regidors de l'ajuntament) haurà de ser elegit alcalde en segona volta. Serà alcalde per set mesos, fins a les eleccions del proper maig.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?