Miércoles, 23 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Les sentències per clàusules abusives a les hipoteques es dicten amb comptagotes

Les sentències per clàusules abusives a les hipoteques es dicten amb comptagotes

Getty Images

Un 90% de les 36.000 demandes judicials que s'han presentat en l'últim any i mig encara estan encallades perquè el col·lapse als jutjats és monumental

A Barcelona el jutjat titular que porta aquests casos ha hagut de parar els senyalaments de noves vistes i en el de reforç estan donant hora per d'aquí 7 mesos.

A tot Catalunya, només hi ha 4 jutjats de primera instància i un de reforç a Barcelona especialitzats en demandes sobre clàusules sòl i altres abusos al consumidor en la contractació d’hipoteques. I aquests jutjats estan tan al límit que les sentències arriben molt tard, fins al punt que de les 36.000 demandes presentades des del juny de l'any passat, només un 10% (3.541) tenen sentència.

A més, els jutges estan molestos perquè en el 99% dels casos es dona la raó als demandants. Consideren que hauria de ser l'entitat bancària qui ho resolgués, sense necessitat d'haver de recórrer finalment als jutjats.

A dia d'avui, el col·lapse és tan important que a Barcelona el jutjat de primera instància ha paralitzat nous senyalaments i els últims els va fixar per d'aquí 2 anys. En tenen un de reforç que està donant hora pel maig de l'any que ve. A Lleida estan posant vistes d'aquí 14 mesos, i a Tarragona i Girona d’aquí mig any.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?