Jueves, 09 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Les sentències per clàusules abusives a les hipoteques es dicten amb comptagotes

Les sentències per clàusules abusives a les hipoteques es dicten amb comptagotes

Getty Images

Un 90% de les 36.000 demandes judicials que s'han presentat en l'últim any i mig encara estan encallades perquè el col·lapse als jutjats és monumental

A Barcelona el jutjat titular que porta aquests casos ha hagut de parar els senyalaments de noves vistes i en el de reforç estan donant hora per d'aquí 7 mesos.

A tot Catalunya, només hi ha 4 jutjats de primera instància i un de reforç a Barcelona especialitzats en demandes sobre clàusules sòl i altres abusos al consumidor en la contractació d’hipoteques. I aquests jutjats estan tan al límit que les sentències arriben molt tard, fins al punt que de les 36.000 demandes presentades des del juny de l'any passat, només un 10% (3.541) tenen sentència.

A més, els jutges estan molestos perquè en el 99% dels casos es dona la raó als demandants. Consideren que hauria de ser l'entitat bancària qui ho resolgués, sense necessitat d'haver de recórrer finalment als jutjats.

A dia d'avui, el col·lapse és tan important que a Barcelona el jutjat de primera instància ha paralitzat nous senyalaments i els últims els va fixar per d'aquí 2 anys. En tenen un de reforç que està donant hora pel maig de l'any que ve. A Lleida estan posant vistes d'aquí 14 mesos, i a Tarragona i Girona d’aquí mig any.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?