Últimas noticias Hemeroteca

Més cirurgia robòtica al Trueta

  • El servei d'otorrinolaringologia de l'Hospital Trueta de Girona incorpora el robot Da Vinci
  • Facilita la feina als cirurgians perquè els permet ser més precisos

Robot Da Vinci /

El servei d'otorrinolaringologia de l'Hospital Trueta de Girona incorpora el robot Da Vinci per operar. Els metges diuen que els facilita la feina perquè els permet ser més precisos. A més, no els cal fer cicatrius perquè poden aprofitar l'obertura de la boca.

Les primeres intervencions amb el Da Vinci van ser per extreure 2 tumors: un de sota la llengua i l'altre de la faringe. Els especialistes, tan otorrinolaringòlegs com oncòlegs, expliquen que el robot permet que els moviments dels cirurgians siguin menys bruscos. Així, s'aconsegueix el mateix resultat que abans d'utilitzar el robot, però poden arribar al punt exacte sense necessitat de tocar els teixits dels voltants. De fet, amb l'ús del robot no els cal obrir i fer cicatrius en altres punts del cos, sinó que aprofiten l'obertura 'natural' de la boca. Ho explica Marc Tubed, cirurgià i expert en càncers de coll.

Després de l'èxit d'aquestes dues primeres intervencions de coll, l'hospital Trueta ja té programades més operacions amb el robot Da Vinci, que, concreten, no tenen per què estar relacionades, exclusivament, amb tumors.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?