Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Més cirurgia robòtica al Trueta

El servei d'otorrinolaringologia de l'Hospital Trueta de Girona incorpora el robot Da Vinci

Facilita la feina als cirurgians perquè els permet ser més precisos

Robot Da Vinci / ICS Girona

Girona

El servei d'otorrinolaringologia de l'Hospital Trueta de Girona incorpora el robot Da Vinci per operar. Els metges diuen que els facilita la feina perquè els permet ser més precisos. A més, no els cal fer cicatrius perquè poden aprofitar l'obertura de la boca.

Les primeres intervencions amb el Da Vinci van ser per extreure 2 tumors: un de sota la llengua i l'altre de la faringe. Els especialistes, tan otorrinolaringòlegs com oncòlegs, expliquen que el robot permet que els moviments dels cirurgians siguin menys bruscos. Així, s'aconsegueix el mateix resultat que abans d'utilitzar el robot, però poden arribar al punt exacte sense necessitat de tocar els teixits dels voltants. De fet, amb l'ús del robot no els cal obrir i fer cicatrius en altres punts del cos, sinó que aprofiten l'obertura 'natural' de la boca. Ho explica Marc Tubed, cirurgià i expert en càncers de coll.

Marc Tubed: "Ens permet ser menys bruscos amb els moviments"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000169842/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Després de l'èxit d'aquestes dues primeres intervencions de coll, l'hospital Trueta ja té programades més operacions amb el robot Da Vinci, que, concreten, no tenen per què estar relacionades, exclusivament, amb tumors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00