Jueves, 13 de Agosto de 2020

Otras localidades

Ciutadans converteix el Parlament de Catalunya en una arma més de desgast contra Pedro Sánchez

Des que el PSOE ha arribat a la Moncloa el partit d'Inés Arrimadas ha aprofitat gairebé totes les rodes de premsa des del faristol per atacar el president del Govern

Atenció a la dada: ho ha fet en 8 de cada 10 ocasions

Inés Arrimadas atenent als mitjans de comunicació al Parlament

Inés Arrimadas atenent als mitjans de comunicació al Parlament / Ciutadans

Durant els primers dies de mandat, els portaveus del partit taronja només atacaven Sánchez des de la sala de premsa quan les preguntes dels periodistes induïen a fer-ho, però això va canviar amb les primeres enquestes posteriors a la moció de censura. El 2 de juliol La Razón en publicava una que pronosticava un ascens important del PSOE a les generals, mentre que Ciutadans (fins llavors el partit de moda) experimentava una caiguda de dos escons. Doncs bé, l'endemà d'això, Arrimadas convocava els mitjans per carregar contra la Mesa, que feia pocs minuts havia tramitat un text de la CUP per ratificar els "objectius polítics" de la declaració de ruptura del 9N. El que passa és que quan portava un minut d'intervenció va estrenar una estratègia que es repetiria en dies posteriors: assenyalar el president espanyol com a còmplice d'això.

Des de la investidura de Pedro Sánchez l'1 de juny, els diputats de Ciutadans han atacat el Govern socialista des del faristol del Parlament en 34 de les seves 41 intervencions, és a dir, en el 83%... I en la línia del que ara sentíem, normalment no han estat crítiques cap a les seves polítiques, sinó que els d'Arrimadas han aprofitat episodis com la conferència de Torra al Teatre Nacional o el tancament del Parlament per les discrepàncies entre 'Junts per Catalunya' i ERC per acusar Sánchez de fer la vista grossa per mantenir-se en el poder.

Des de Ciutadans reivindiquen que són el partit que més iniciatives socials presenten al Parlament i critiquen que són els independentistes els que presenten propostes que no toquen, com la reprovació del Rei. A més, destaquen que Arrimadas és també portaveu nacional del partit, i que, per tant, ha de poder parlar sobre política espanyola, especialment ara que està condicionada pel pacte entre el PSOE, ERC i el PDECAT. A més, al·leguen que molts cops critiquen Sánchez perquè els periodistes li pregunten per ell.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?