Sociedad

La candidatura Pirineus-Barcelona posa en marxa aquest dijous l'oficina olímpica

Es el "tret de sortida" cap als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030

Getty Images

Barcelona

Aquest dijous i de manera solemne a la seu de l´INEFC es posa en marxa l´oficina olímpica per impulsar la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d´Hivern de 2030.

A primera hora de la tarda es reunirà la Taula que agrupa una seixantena d´institucions entre les quals la Generalitat, el COE, l´Ajuntament de Barcelona , el Consell d´Aran i altres representants del territori.

La trobada servirà per designar una comissió delegada per començar a caminar després de la llum verda que va rebre el projecte per part del COI en la seva darrera reunió.

Serà, diu la Generalitat, "el tret de sortida cap als Jocs Olímpics i Paralímpics d´Hivern de 2030" coincidint amb la presentació de la temporada d´hivern.

Suports i reticències

En el món de l´esport a Catalunya, aquesta candidatura genera una certa controversia.

D´una banda és innegable el llegat: les instal.lacions que queden, les infraestructures i vies de comunicació desdoblades, la dinámica positiva pel territori i pel Pirineu, i á més el COI és més laxe en les inversions per a competicions cares com el “skeleton”.

Però amb dificultats per aprobar pressupostos a Espanya i a Catalunya, enmig de retallades de subvencions a clubs i federacions que estan asfixiats és el moment d´acometre uns Jocs Olímpics d´Hivern quan a casa amb prou feines podem posar un plat de sopa a casa?

Aquest és l´atzucac que haurà de superar la candidatura per obtenir el suport de tots.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00