Sociedad

El nou Bicing arribarà al gener

Un únic abonament de 50 euros anuals permetrà fer servir indistintament les bicicletes mecàniques i les elèctriques

L'Ajuntament de Barcelona s'ha proposat incrementar un milió i mig el nombre de desplaçaments en Bicing

Imatge del nou Bicing de Barcelona / Nazaret Romero ACN

Barcelona

Avui hem conegut més detalls de com serà el nou Bicing, el servei de bicicletes compartides de Barcelona. A partir del proper mes de gener, un únic abonament de 50 euros anuals permetrà fer servir indistintament les bicicletes mecàniques i les elèctriques. L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és incrementar un milió i mig el nombre de desplaçaments en Bicing arribant als 16 milions anuals.

L'abonament anual puja tres euros, però a diferència de l’actual, permetrà fer servir les bicicletes mecàniques i les elèctriques sense pagar més. A més, s'incorpora un nou abonament de 35 euros l'any per a usuaris esporàdics. Aquests pagaran uns cèntims cada vegada que l'agafin. La primera mitja hora costarà 35 cèntims d’euro.

Segons ha explicat l'alcaldessa Ada Colau en la presentació del nou Bicing en un acte a l’Arc de Triomf, l'objectiu és multiplicar per 10 els viatges que es fan en bicicleta elèctrica arribant al milió d'usos anuals i incrementar en un milió i mig el nombre total de viatges en Bicing, arribant als 16.000.000. “Si el 2007 vam celebrar el primer Bicing com a eina fonamental per convèncer-nos de que efectivament la bicicleta era un mitja de transport per moure’ns per la ciutat. Ara, al 2019, el nou Bicing ens ha d’obrir la porta a l’ús regular de la bicicleta elèctrica permetent que qualsevol ciutadà a qualsevol punt de la ciutat es pugui desplaçar amb la bici”.

Les noves bicis, més lleugeres, començaran a circular al gener i durant tres mesos conviuran amb les antigues.

Més cobertura

El nou Bicing tindrà més bicicletes, passant e les 6.300 actuals, a 7.000. En concret, s’incrementen en 700 les bicis elèctriques fins a arribar a les 1.000. Però tal i com ha detallat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, “si cal, se n’electrificaran més perquè totes tenen el mateix xassís i només se’ls ha d’incorporar el motor elèctric”. Això es decidirà en funció de la demanda.

També s’amplia gairebé en cent el nombre d’estacions passant de les 424 existents a 519. Es reforcen especialment els districtes de Gràcia, Sant Martí, Horta-Guinardo i Nou Barris. Aquesta ampliació es farà a partir de l’abril i fins a finals de 2019.

Altres detalls del nou servei de Bicing que ja s’havien explicat i que avui s’han recordat és que les bicicletes seran més lleugeres, amb un quadre d'alumini, i que funcionaran les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00