Últimas noticias Hemeroteca

SATSE calcula que falten 3.000 infermers a les comarques de Girona

Denuncien la sobrecàrrega de feina i demanen una llei que reguli la ràtio, que ara és de 4 infermers per cada 1000 pacients.

Pla obert de la parada de recollida de signatures que ha instal·lat el sindicat SATSE per impulsar una ILP sobre el nombre d'infermeres per cada 1.000 habitants al davant de l'Hospital Trueta el 7 de novembre de 2018 (Horitzontal) / ()

El Sindicat d'Infermeria SATSE calcula que falten 3 mil infermers a les comarques de Girona. Denuncien la sobrecàrrega de feina i demanen una llei que reguli la ràtio, que ara és de 4 infermers per cada 1000 pacients.

A Girona, ara hi ha 3.500 infermers col·legiats i el sindicat creu que s'hauria d'arribar als 6.500. Destaquen que de mitjana, a Catalunya, hi ha 5 infermers per cada 1000 pacients mentre que a Girona, aquesta ràtio baixa a 4 per mil. Per això, SATSE ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per pressionar les administracions. Volen que es faci una llei, similar a la d'educació de l'any 2006, que regula el nombre d'alumnes que hi ha d'haver a cada aula. Ho ha explicat David Oliver, portaveu del sindicat.

També, han denunciat la sobrecarrega de feina i que, fins i tot, en alguns casos han patit agressions per part de pacients. A més, segons Oliver, les poques places d'infermeria i les retallades han fet que molts professionals marxin a treballar a l'estranger i que s'estigui degradant el sistema sanitari català.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?