Últimas noticias Hemeroteca
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Vuelve la actividad con debates de decretos clave para Sánchez

Un 7% dels homes creuen que obligar una dona a mantenir relacions sexuals no és violència

L'Enquesta de Violència Masclista recull que el 14% de les barcelonines han patit alguna agressió masclista, sense comptar comentaris sexuals o exhibicionisme

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez / ()

Un 7% per cent dels homes i un 5% de les dones de Barcelona consideren que obligar a una dona a mantenir relacions sexuals no és violència. Ho recull una enquesta de percepció del masclisme que s'ha fet a més de 4.000 dones i 600 homes. Aquest estudi mostra que el rebuig a la violència masclista i la seva identificació ha crescut un 20% a la ciutat respecte a les dades del 2010, però que encara queda molta feina per fer.

L'enquesta recull que el 14% de les dones que viuen a Barcelona han patit una agressió masclista, sense comptar comentaris, gestos sexuals o exhibicionisme. També explica que creixen els homes que consideren que controlar el que fa la seva parella és violència: eren el 40% per cent al 2010 i un 60% al 2016; ara també són més els que veuen que donar una cop a la cara és violència, en concret un 85 per cent.

Pel que fa als homes joves, d'entre 16 i 29 anys, el 20% no creuen que sigui violència masclista enviar contínuament missatgers al mòbil de la seva parell per controlar i saber què fa en cada moment la seva parella. La xifra baixa fins l'11 per cent entre les dones de la mateixa edat.

La regidora de feminismes, Laura Pérez, diu que la millora és insuficient. Diu que "estem veient un augment important en el reconeixement, en la sensibilització, com a resposta de la mobilització ciutadana i a les polítiques de prevenció de la violència masclista". Però afegeix "que no ens poden fer sentir satisfetes" perquè encara queda molt camí per córrer.

Laura Pérez també ha explicat que el servei d'atenció als homes de l'Ajuntament és eficaç per reduir la violència i canviar les creences sexistes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?