Sociedad

La seguretat de l'AVE a Sants es va equivocar de passatger

Els protocols de treball es revisaran per evitar episodis com el que va permetre que una dona amb un objecte que semblava una granada viatgés de Barcelona a Madrid

Els Mossos a l'estació de Sants aquest dimecres / Toni Albir EFE

Barcelona

Els vigilants de seguretat que treballen en el control d'accés a l'AVE a Barcelona-Sants van parar al passatger equivocat. Això és el que explica que una dona amb un objecte sospitós, que podia ser una magrana, pogués accedir ahir a la zona de vies amb la seva maleta i viatjar fins a Madrid. Aquest incident va obligar a desallotjar les vies d'alta velocitat de Sants i l'estació d'Atocha.

Després de reunir-se amb Renfe i Adif, els Mossos d'Esquadra parlen de disfunció per explicar el que va passar ahir en el control d'accés a l'AVE de Barcelona Sants. Diuen que a les 7 i 29 minuts del matí es va detectar a l'escàner una maleta amb un objecte sospitós i els vigilants de seguretat van retenir de manera immediata al que van pensar que era el propietari. Però es van equivocar de passatger i la dona que sí que portava l'objecte sospitós, aliena a la situació d'alarma, va recollir el seu equipatge i va prendre un tren cap a Madrid.

Quan els vigilants van descobrir l'error, van buscar a través de les càmeres de l'estació i van veure que la propietària de la maleta en qüestió havia accedit a la zona de vies. Va ser llavors, mitja hora més tard d'haver detectat l'objecte sospitós, quan van avisar els Mossos d'Esquadra.

La policia va saber dues hores més tard (a les 9 i 40 minuts) que la passatgera havia pujat en un AVE que estava ja prop de Madrid. Es va avisar la policia nacional que va desallotjar Atocha. Quan la passatgera va arribar, els agents van comprovar que era una falsa alarma i que el que semblava un explosiu era una sivella de cinturó amb forma de magrana.

Però aquest episodi obliga revisarà els protocols. D'una banda es treballarà perquè no passi tant de temps abans d'avisar els Mossos d'Esquadra. I a més, Adif incrementarà el personal del control d'accés a l'AVE en hores punta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00