Últimas noticias Hemeroteca

Gerard Figueras al COI: "Estem a punt per fer els Jocs Olímpics d´Hivern del 2026"

El Secretari de l'Esport de la Generalitat anuncia en el programa "Aquí amb Josep Cuní" que Barcelona està preparada

Si hi ha problemes amb les candidatures que han presentat Itàlia (Milà), Suècia (Estocolm) i Canadà (Calgary), la candidatura de Pirineus-Barcelona ha informat al COI que està en condicions d´acollir els Jocs Olímpics d´Hivern el 2026, a pesar que la intenció inicial de la Generalitat és per presentar-se a la cursa olímpica de 2030.

Aquest anunci l´ha fet en declaracions al programa "Aquí amb Josep Cuní" el Secretari de l´Esport de la Generalitat, Gerard Figueras: "Després de la nostra presentació de la candidatura a Buenos Aires ens van entregar un informe positiu i ens van dir activeu-vos, poseu en marxa l´oficina olímpica, tingueu els treballs al detall, i nosaltres jugarem ràpid tant com puguem perquè dels que han entrat a la cursa del 2026 no arriben massa bones notícies i per tant anem al 2030 però hem d'estar a punt pel 2026".

Gerard Figueras també ha dit que "nosaltres estarem a punt pel 2026 i aleshores el COI ja decidirà". Es dona la circumstància que ja en la darrera sessió del COI va ser Argentina qui va donar un pas endavant per postular-se per 2026 i és aquí on Barcelona, sempre d´acord amb el COI, fa ara aquest pas endavant.

Es més, els promotors de la candidatura creuen que fins i tot en el 2026 hi pot haver més possibilitats.

La Vila Olímpica

Pel que fa als 4.000 esportistes, està prevista la construcció d´una vila olímpica a la Marina del Prat Vermell a la muntanya de Montjuïc que després serà habitatge social. També hi haurà viles olímpiques per als atletes de neu a la Cerdanya, Alt Urgell i Vall d´Aran.

El COI ha dit que no vol que Pirineus- Barcelona es gasti els 90 milions d'euros que costen les instal·lacions de Skeleton i la de Bobsleigh que es podrien disputar a França.

Les proves amb trampolí aprofitarien les instal·lacions de la Molina.

El pressupost operatiu per uns Jocs d´Hivern és de 1.300 milions d'euros dels quals 900 els posa el COI, i la resta en els propers 8 o 12 anys els haurien de posar el conjunt de les administracions.

La Família Olímpica té de Barcelona una excel·lent consideració, i el propi informador del COI Gilbert Felli que va venir a Barcelona va dir que li semblava magnífic que 25 anys després les instal·lacions de la Anella Olímpica estiguessin en tan bon estat.

Infraestructures

Les infraestructures estan previstes i els Jocs poden ser-ne un impuls.

El principal accés per carretera és la C-16 que està desdoblada només fins a Berga. Hi ha un projecte que es posarà a exposició pública aquest mes per convertir en una carretera de 2 carrils per sentit el tram que va de Berga a Cercs. Des d'aquest punt fins a Bagà, fins el Túnel del Cadí, és molt difícil i sobretot molt car desdoblar, i per això el govern català ha optat per una solució imaginativa que ja vam explicar aquí a SER Catalunya. Es tracta de fer tres carrils, 2+1, amb una mitjana mòbil que farà que sempre hi hagi dos carris en el sentit que més es necessiti, de pujada o de baixada. Tot plegat tindria un cost de 180 milions d'euros.

Pel que fa a la infraestructura ferroviària, es desdoblaria, al menys parcialment, la R3 fins a Vic. I a partir d'aquí i fins a La Molina es posarien trens llançadora. Per que funcionin de forma eficaç, la idea és millorar el traçat i fer apartadors que permetin que el tren que puja deixi passar el que baixa i al revés.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?