Últimas noticias Hemeroteca

Ensenyament torna a suprimir els exàmens de recuperació de setembre a la secundària

El departament que dirigeix Josep Bargalló assegura que no té sentit mantenir aquests proves memorístiques un cop s'ha canviat el sistema d'avaluació i s'han suprimit les notes numèriques en aquesta etapa

Aula de l'institut Baix Camp de Reus /

Els exàmens de setembre es van anular per primer cop fa 25 anys. Al 2011 la consellera Rigau els va recuperar, dient que ella no creia en els “miracles de Sant Joan” i que un alumne suspès no podia recuperar en 10 dies el que no havia fet tot el curs. Ara, el conseller Bargalló torna a canviar el calendari: es farà una recuperació per als alumnes que es consideri que no han assolit suficientment alguna competència però serà el mateix mes de juny. “Si fem un nou sistema d’avaluació, és lògic que aquestes proves de recuperació de setembre, que només tenien una explicació quan l’avaluació era memorística” desapareguin. El conseller recorda que el nou sistema d’avaluació que s’ha introduït aquest curs a secundària suposa avaluar les habilitats dels alumnes, la seva actitud, el seus coneixements o la seva capacitat de treballar en equip, aspectes que no es poden testar amb un examen convencional.

Ensenyament al·lega dos motius més: la taxa d'aprovats als exàmens de setembre és baixa, especialment entre els alumnes de col·lectius més vulnerables. I a més complica la gestió dels centres perquè al setembre han de dedicar uns dies a fer i avaluar aquestes proves.

Els alumnes que ara estan fent secundària tindran una segona oportunitat si no han assolit de manera suficient els coneixements i habilitats que marca el currículum però serà al mateix mes de juny.

El conseller ha confirmat que “estan molt avançats” els nous models d’avaluació, també competencials, per a batxillerat i formació professional i confia que almenys aquest segon, el de la formació professional, pugui estar vigent ja el curs vinent.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?