Sociedad

L'AMB desenvolupa una aplicació específica per les rondes

L'Àrea Metropolitana estudia també posar megafonia en aquestes vies per informar els conductors en casos d'emergència

CADENA SER

Barcelona

L'Àrea Metropolitana està desenvolupant una aplicació de mòbil per donar informació en temps real sobre les rondes de Barcelona. Ja està treballant amb usuaris habituals de les rondes per saber quines informacions necessiten i l'any que ve farà una prova pilot.

L'objectiu d'aquesta aplicació és donar informació en temps real sobre el transit de la Ronda de Dalt i la Ronda del Litoral i fer-ho de manera més personalitzada que els navegadors actuals. La Directora d'Innovació de l'AMB, Marta Continente, ha explicat a Ràdio Barcelona que amb aquesta eina l'usuari trobarà indicacions sobre les alternatives quan hi ha un problema que dificulta la circulació en aquestes vies.

Tot això serà possible perquè a les rondes s'instal·laran 50 bàculs de gran capacitat tecnològica on estaran, per exemple, les càmeres que controlaran les matrícules dels vehicles per comprovar si disposen o no d'etiqueta ambiental de la DGT. A més, funcionaran com a repetidors de wifi o de xarxa de mòbil. I en paral·lel es crearà un centre de gestió d'aquesta anella viària.

L'Àrea Metropolitana també està estudiant la possibilitat de posar megafonia per donar informació en casos d'emergència. A Catalunya, a la N-152, a l'alçada de la cimentera de Montcada hi havia altaveus que informaven els conductors de la situació del trànsit.

Aquestes són algunes de les innovacions que presenta l'AMB a l'Smart City Congress.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00