Últimas noticias Hemeroteca

Larrosa anuncia la retirada de quatre dels nou noms franquistes dels carrers

Escolta l'anàlisi al 'Politicament Correcte'

Políticament Correcte: Larrosa anuncia la retirada de 4 dels 9 noms franquistes de carrers. L'anàlisi amb Jordi Montanya, Paco Boya, Ramon Alturo i Carmel Mòdol / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

L'ajuntament de Lleida canviarà quatre noms de 'carrers franquistes'.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat que l'ajuntament canviarà quatre noms dels coneguts com a 'carrers franquistes' de la ciutat. Es tracta dels carrers Alcalde Areny, Germans Recasens i Sangenís Bertran i l'avinguda Joan Recasens, tots ells posats durant la dictadura.

Dels que es van posar en aquest període es mantindrà el carrer Lluís Besa, que segons Larrosa no va participar en l'aixecament del 36 i també es conservaran els carrers Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Alcalde Carmelo Fenech i Alcalde Nadal perquè, "es van acordar posar en democràcia i va ser una corporació plural qui ho va acordar

Larrosa ha anunciat aquest canvi en la nomenclatura de quatre carrers durant la trobada anual amb els mitjans al Col·legi de Periodistes, on ha afegit que amb la mesura espera que s'acabi del debat sobre els noms franquistes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?