Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

L'òpera catalana, després de la Caballé

Uns 170 alumnes estudien a les dues principals facultats de cant clàssic del país

ACN

Barcelona

Aprofitant l'últim homenatge de Barcelona a Montserrat Caballé, hem volgut saber si la gent jove encara té interès per estudiar (i fins i tot dedicar-se) a aquest tipus de música.

Unes 170 persones estan formant-se ara mateix a les principals facultats de cant clàssic del país. De fet, totes dues sempre reben més sol·licituds de les que poden assumir. Melissa Mercadal, directora acadèmica de l'Escola Superior de Música de Catalunya i Eduard Jiménez, professor del Conservatori del Liceu, auguren un bon futur per a l'òpera gràcies a aquestes noves generacions. "Sempre hi ha hagut demanda i ara tenen més formació musical que mai, però també és cert que hi ha més competència", apunten.

Un dels principals trampolins cap al món de la lírica professional és el Concurs Tenor Viñas, que té lloc a Barcelona i que aquest any ha reunit 530 aspirants d'arreu del món. El seu director, Miquel Lerín, assegura que hi ha tantes veus bones com fa anys i que, si les busquen, trobaran sortides professionals. Però matisa: els futurs cantants han treballar amb temps i paciència, perquè algunes de les millors veus actuals es fan malbé per voler córrer massa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00