Sociedad

"Si tu no vols, jo tampoc"

L'Ajuntament de Barcelona adreça la nova campanya contra la violència masclista als homes

Barcelona

La campanya contra la violència masclista de l'Ajuntament de Barcelona s'adreça enguany als joves, especialment, homes. L'alcaldessa, Ada Colau, i la regidora de Feminismes, Laura Pérez, han presentat el vídeo, de la productora Canadà, poc abans de la celebració del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere que es farà diumenge.

En aquest vídeo, apareixen joves cantant i ballant i la lletra de les cançons diu coses com aquestes: "no siguis pesat, no em controlis"; "no et veig com un objecte, em retiro, no hi ha afecte"; o "si tu no vols, jo tampoc".

Tant Colau com Pérez han destacat que els missatges de la campanya es dirigeixin als homes. L'alcaldessa assegura que "massa sovint veiem campanyes dirigides a la dona" quan són les víctimes de la violència masclista. Diu que "cal canviar el model i per fer-ho "hem d'interpel·lar a tothom per tenir relacions basades en la llibertat i en el respecte i, quan parlem que el que tenim és violència masclista, doncs hem d'interpel·lar els nois.

Durant la presentació del vídeo, el govern municipal ha explicat que en aquest mandat ha doblat el pressupost que dedica a polítiques feministes i reclama a la Generalitat i el govern central que dediquin també més esforços. A Barcelona s'han doblat les places d'acollida a dones que han patit violència masclista i s'ha apostat també perquè les polítiques feministes estiguin presents a totes les àrees de govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00