Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

El Trueta de Girona va atendre 40 pacients amb lupus l'any passat

És una malaltia crònica que afecta sobretot les dones

Es tradueix en fatiga, dolor i inflamació de les articulacions, entre d'altres símptomes

Hospital Trueta de Girona / ACN

Girona

L'Hospital Josep Trueta de Girona va atendre l'any passat 40 pacients amb lupus, una malaltia crònica del sistema immunitari que afecta sobretot les dones. Es tradueix en fatiga, dolor i inflamació de les articulacions entre altres símptomes.

Es calcula que a tot l'Estat afecta a un de cada 10.000 habitants i, per això, la consideren una malaltia minoritaria. De cada 10 afectats, 9 són dones. Els primers símptomes menors són el cansament o dolors a les articulacions i els més greus són els que afecten a òrgans vitals com els ronyons o els pulmons. Els especialistes destaquen que afecta a més dones que homes, concretament de joves i en època fèrtil. El cap de servei de medicina interna del Trueta, Antoni Castro, explica que les causes de la malaltia es desconeixen.

Antoni Castro: "Es desconeixen les causes del lupus"

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000171089/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En el tractament de la malaltia hi col·laboren molts especialistes, depenent de quin sigui l'òrgan afectat. Destaquen, precisament, que si afecta algun òrgan vital, pot acabar sent una malaltia mortal. En els últims 5 anys a Girona han mort 3 pacients. A més, com que consideren que és una malaltia poc coneguda entre la gent, l'hospital juntament amb l'Associació Catalana del Lupus va dedicar-li una jornada el dissabte passat on van oferir informació tècnica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00