Sociedad

Terratrèmol al COI per la dimissió d´un dels seus membres més importants

El xeic Ahmed al-Fahd Al-Sabah, membre preeminent del CIO, i president de la poderosa Associació de Comitès Olímpics Nacionals, s´ha vist obligat a presentar la seva renuncia temporal després que un jutge suís hagi admès a tràmit una denúncia presentada per la Fiscalia

El xeic Ahmed al-Fahd Al-SabahGetty Images

Barcelona

El xeic kuwaitià Ahmed al-Fahd Al-Sabah també és president de la comissió de la solidaritat olímpica del COI. Els fiscals l´acusen d´haver muntat un fals vídeo per perjudicar familiars seus i posicionar-se en la cursa de la línia successòria de l´emirat.

La investigació s´ha fet durant quatre anys. Segons fonts properes al cas Ahmed al-Fahd Al-Sabah és nebot de l´emir de Kuwait, i figurava per tant en la línia de successió directa.

En l´esmentat emirat hi havia ocupat diverses carteres ministerials (entre les quals la del petroli) i havia estat fins i tot responsable de l´OPEP.

La seva projecció política s´hauria frenat i és aleshores quan hauria ordit una trama contra familiars que aspiraven a controlar l´emirat acusant-los de desviar al seu favor milions de dòlars. De manera que va presentar una denúncia a Suïssa, denúncia que va acompanyar amb un vídeo on suposadament hi apareixen converses dels acusats gestionant la transferència dels diners.

Els acusats s´hi van tornar i s´hi van querellar, i ara els dubtes de la Fiscalia sobre l´autenticitat del vídeo els investigarà un jutge, admissió per tant de la denúncia criminal que ha provocat la dimissió temporal del xeic tal com obliga a fer la comissió d´ètica del COI fins que es resolgui el cas.

La renuncia es produeix a les portes de la celebració la setmana vinent a Tokio de l´assemblea general de l´Associació de Comitès Olímpics Nacionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00