Sociedad

Pantans al límit

Demanen anar en compte a les lleres dels rius perquè han obert les comportes dels pantans

Embassament de Susqueda / Jordi Altesa

Girona

L'acumulació d'aigua de les últimes setmanes ha provocat que els pantans estiguin al límit. Demanen anar en compte a les lleres dels rius perquè han obert les comportes dels pantans.

Des de la presa de Darnius-Boadella, sobre el riu Muga, s'estan alliberan 24 metres cúbics per segon, quan estava a 7. També estan fent maniobres per buidar el fons del pantà de Susqueda perquè no s'hi acumuli el fang i per la previsió de més pluja els propers dies.

Durant la llevantada d’aquest diumenge, Darnius va assumir cabals punta de 250 m3/s, laminant així l’aigua que arribava des de la capçalera i evitant l’increment de cabals aigua avall. Per aquest motiu, les reserves de l’embassament han passat del 65 al 95% en tres dies.

Des de Susqueda s’estan alliberant 69 metres cúbics per segon, quan l’habitual és de 15. Això també farà augmentar el cabal a la presa del Pasteral, que es pot arribar a triplicar, segons calcula l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

No hauria de ser cap risc d'inundació però han demanat que la gent eviti els punts baixos i els accessos a la llera del riu.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00