Sociedad

El Govern va advertir a federacions internacionals que Espanya no concedeix visats a kosovars

Seguint les indicacions del Ministeri d´Afers Estrangers

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell / OLIVIER HOSLET EFE

Barcelona

El president de la Federació Internacional de Tenis Taula va conèixer a través d’una carta la posició del Govern abans que es disputés el campionat d´Europa a Alacant: “Espanya no reconeix la Declaració Unilateral de Independència de Kosovo” de manera que “la política seguida pel nostre país ha estat sempre coherent amb la posició de no reconeixement , no concedint-se visats a persones procedents de territori kosovar tret de casos d’interès nacional o humanitari”.

Más información

El COI ha denunciat les dificultats recurrents amb que s’han trobat les delegacions kosovars per participar en territori espanyol. Però el ministre Josep Borrell nega la major, desmenteix dificultats en els visats i diu, en un comunicat públic, que “Espanya ha vingut permetent i facilitant la participació d´esportistes kosovars”.

Les traves d’Espanya a Kosovo figuren en altres documents com la carta que el CSD li va enviar al president de la Federació Espanyola de Karate en la que li recordava que el Mundial a celebrar a Madrid requeria d’expressa autorització i que era condició per a l’autorització que es donés “constància de la no participació de Gibraltar ni de Kosovo”.

Recordem que finalment, i a pesar que el posicionament públic és un altre, el ministre Borrell va enviar una carta el 13 de novembre al president del COE, Alejandro Blanco, en la que el govern espanyol es comprometia a “buscar fórmules” per garantir la participació d’esportistes kosovars i a “facilitar l´obtenció de visats”.

El COI ha donat per bo aquest compromís d’Espanya i ahir va fer-ho saber al conjunt de les federacions internacionals en una carta on s’adverteix de la “tolerància zero” del COI pel que fa a la discriminació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00