Sociedad
La Llavor

Per dignitat

Parlem del Conveni de Collidors que segueix en l'aire, de menjar insectes i d'ensenyar l'horta als xiquets

La llavor (24/11/2018)

La llavor (24/11/2018)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000350824/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Preocupació. Així pot resumir-se la sensació d'AVA davant les negociacions del Conveni de Collidors, el conveni de recol·lecció de cítrics. El problema és el mateix de sempre: una negociació a la baixa acaba afectant els productors, als agricultors. Aquesta setmana passada el President de la Generalitat, Ximo Puig, a Brussel·les, arrancava el compromís del comissari Phil Hogan de buscar algun mecanisme legal per a que els productors de cítrics tinguen uns mínims garantits.

Cristóbal Aguado, que ve, com totes les associacions agràries, reclamant açò des de temps del blanc i negre, considera que és l'única solució. No està en contra que ningú augmente els seus guanys, sempre que no siga a costa dels agricultors.

I afirma que aquestes situacions, en les quals l'agricultor acaba convertint-se en el parent pobre, són les que provoquen que els joves no vegen en el camp una eixida professional. Hi ha massa inseguretat.

A més, en La Llavor

Els expliquem com la companyia teatral Horta Teatre ensenya als més xicotets com és l'horta, com se sent i com es conreen els productes que després troben en botigues i supermercats.

I mengem insectes, grills... Una empresa valenciana ha decidit començar amb la farina de grill per a elaborar barretes energètiques. En els insectes està també el futur de l'alimentació.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00