Últimas noticias Hemeroteca

Per dignitat

Parlem del Conveni de Collidors que segueix en l'aire, de menjar insectes i d'ensenyar l'horta als xiquets

Preocupació. Així pot resumir-se la sensació d'AVA davant les negociacions del Conveni de Collidors, el conveni de recol·lecció de cítrics. El problema és el mateix de sempre: una negociació a la baixa acaba afectant els productors, als agricultors. Aquesta setmana passada el President de la Generalitat, Ximo Puig, a Brussel·les, arrancava el compromís del comissari Phil Hogan de buscar algun mecanisme legal per a que els productors de cítrics tinguen uns mínims garantits.

Cristóbal Aguado, que ve, com totes les associacions agràries, reclamant açò des de temps del blanc i negre, considera que és l'única solució. No està en contra que ningú augmente els seus guanys, sempre que no siga a costa dels agricultors.

I afirma que aquestes situacions, en les quals l'agricultor acaba convertint-se en el parent pobre, són les que provoquen que els joves no vegen en el camp una eixida professional. Hi ha massa inseguretat.

A més, en La Llavor

Els expliquem com la companyia teatral Horta Teatre ensenya als més xicotets com és l'horta, com se sent i com es conreen els productes que després troben en botigues i supermercats.

I mengem insectes, grills... Una empresa valenciana ha decidit començar amb la farina de grill per a elaborar barretes energètiques. En els insectes està també el futur de l'alimentació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?