Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Els bancs estan fent pagar l'impost hipotecari als seus clients

SER Catalunya ha pogut confirmar que algunes entitats financeres han apujat els tipus d'interès per repercutir als usuaris un tribut que, en principi, han de pagar elles

Els bancs han començat a cobrar als clients l'impost hipotecari que, en teoria, han de pagar els bancs (i no els clients). Segons ha pogut saber aquesta redacció, alguns usuaris ja han vist com les condicions per signar una hipoteca han canviat de cop i, en alguns casos, el preu fins i tot ha pujat per sobre del previst.

Si, fa només un mes, a alguns clients se'ls oferien hipoteques amb un tipus d'interès al voltant del 0,9%, ara aquests mateixos usuaris han vist com la mateixa oferta -sense cap modificació- s'ha enfilat fins a l'1,3%. L'Associació d'Usuaris de Bancs i Caixes ADICAE confirma aquesta situació, però considera excessiva la pujada. De fet, sospita que els bancs poden estar aprofitant l'oportunitat per fer més negoci.

En alguns casos -i davant la indignació dels usuaris- les entitats han rectificat i han tornat a oferir els tipus d'interès anteriors, però d'altres han mantingut la pujada argumentant (literalment) que "no són una ONG". El portaveu de la Asociación Española de Banca, José Luís Martínez Campuzano, llança pilotes fora però no desmenteix que això estigui passant.

Després que el Tribunal Suprem es rectifiqués a si mateix i decidís que havia de seguir sent el client qui pagués els impostos vinculats a la firma d'una hipoteca, el Govern espanyol va aprovar un decret que revertia aquella decisió i va tornar a establir que se n'ha de fer càrrec la banca. Una mesura que ja està en vigor però que s'acabarà de concretar en una propera reforma de la llei hipotecària.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?