Sociedad

A Barcelona es roben cada dia una mitjana de 4 bicicletes

L'Ajuntament està estudiant l'habilitació de locals comercials com a aparcaments segurs per a aquests vehicles

Getty Images

Barcelona

A Barcelona, cada dia, es roben una mitjana de 4 bicicletes. Són dades del Departament d'Interior que demostren que amb l'increment de la utilització d'aquest vehicle també han pujat, i en major mesura, les denúncies per robatoris.

Els desplaçaments en bicicleta, en els darrers 5 anys, han crescut a Barcelona més d'un 30 per cent, però els robatoris han augmentat encara més: un 58 per cent. Segons dades d'Interior, en 2013 es van registrar poc més de 900 denúncies i l'any passat se'n van fer més de 1400.

El President del Bicicleta Club de Catalunya (Bacc), Carles Benito, demana aparcaments segurs que permetin guardar la bici de forma gratuïta. En una entrevista a SER Catalunya, Benito assegura que aquesta és la gran assignatura pendent de la ciutat de Barcelona i en general de Catalunya.

El model d'aparcament que més agrada al president del Bacc és el del Bicibox que va posar en marxa l'Àrea Metropolitana a diferents municipis d'aquest territori. És una estructura que permet guardar la bicicleta en una mena de caixa metàl·lica i que és gratuït les primeres 48 hores.

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, ha explicat que el govern municipal incorporarà aviat el Bicibox, però en llocs molt determinats de la ciutat. S'implantaran a Mercabarna, a la Diagonal, al costat del carril bici que connecta amb Esplugues, i a una escola d'idiomes de La Pau. Vidal explica que sobretot s'ha apostat per incorporar els aparcaments en forma de "U" invertida, que assegura que són molt segurs, si la bicicleta es lliga bé. Ara mateix n'hi ha 33.000 als carrers de la ciutat.

A més, estan estudiant també la possibilitat de convertir locals comercials en espais d'aparcament de bicicletes. En aquest cas seria de la mà d'un privat que ja ha fet alguna prova a la ciutat i es compliria el primer requisit que demanen els usuaris, que siguin espais segurs, però no el segon, perquè no seria gratuït.

A Catalunya, de mitjana, es fan cada dia 16 denúncies per robatori de bicicletes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00