Sociedad
SANITAT

Quatre de cada deu metges fan vaga al Camp de Tarragona

Centres d'atenció primària i hospitals de la demarcació avui tornen a comptar amb menys professionals treballant. Continua la vaga de facultatius convocada a tot Catalunya.

Consulta d'Atenció Primària. / ACN

Tarragona

“La situación és inassolible. Volem que els nostres responsables s’asseguin a negociar i deixin de maltractar-nos”. Així de contundent es mostra Tania Francesc, delegada sindical de Metges de Catalunya a Tarragona.

Nombrosos centres d’atenció primària i hospitals de la demarcació compten amb menys efectius per fer visites ordinàries i atendre urgències. El motiu és la vaga convocada a tot Catalunya per evidenciar el malestar del sector: els facultatius asseguren que estan al límit i que la sobrecàrrega de feina que tenen els hi acaba passant factura. Parlen dels problemes de salut derivats de l'estrés i també dels plats trencats que acaben pagant els pacients. Exigeixen respostes per part dels dirigents sanitaris.

Quatre de cada deu metges han fet vaga 

El seguiment de la vaga entre els metges de família de l’ICS al Camp de Tarragona aquest dilluns ha estat del 40,24% -n’han fet 99 dels 246 facultatius afectats- i del 27,03% en el cas dels pediatres -10 de 37-. Segons ha explicat el director territorial d’atenció primària de l’ICS, Daniel Ferrer-Vidal, la xifra és inferior a la del conjunt de Catalunya, tot i que la incidència ha estat més elevada en ciutats com Reus -on ha rondat el 50%- i Salou.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00