Últimas noticias Hemeroteca

El 50% segons l'ICS i el 77% segons el Sindicat de Metges de Catalunya

El primer dia de vaga de metges es va notar a les comarques de Girona

Pla general de dues dones esperant que la infermera els atengui al CAP de Can Gibert del Pla el 26 de novembre de 2018 (Horitzontal) / ()

El primer dia de la vaga de metges es va notar a les comarques de Girona... tot i que com sempre, les dades de seguiment són diferents en funció de qui les doni. La Generalitat diu que s'hi van adherir gairebé un 50% dels metges, mentre que el Sindicat de Metges de Catalunya diu que són un 77%.

Segons l'Institut Català de Salut de Girona, van fer vaga 219 metges dels 441 que els tocava treballar ahir. Els metges reclamen que les visites passin de ser de 10 minuts a 12, perquè segons ells així poden fer una atenció més personalitzada. També demanen fer com a màxim 28 visites al dia i volen que s'incrementi el pressupost sanitari. Teresa Mir és vocal del Sindicat de Metges a Girona.

Les urgències funcionaran al 100% durant els dies de vaga, mentre que la plantilla de metges de família i pediatres serà d'un 25% avui i del 33% a partir de demà. En els serveis de ginecologia i odontologia, hi treballarà cada dia un 25% del personal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?