Sociedad

La Cambra de Comerç denuncia la paralització de les infraestructures

El president, Miquel Valls, assegura que la falta d'inversions estan perjudicant el desenvolupament econòmic i la competitivitat de la regió de Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls en roda de / Aina Martí ACN

Barcelona

La Cambra de Comerç denuncia que només s'han fet 5 de les 28 infraestructures que va identificar fa 12 anys com a actuacions claus per al desenvolupament econòmic de la Regió de Barcelona. El president d'aquesta institució econòmica, Miquel Valls, assegura que aquest retard a l'hora d'executar els projectes està "limitant el creixement econòmic i la competitivitat" d'aquesta important àrea de Catalunya.

De les 28 obres que la Cambra va assenyalar com a prioritàries se n'han acabat i estan en funcionament 5: el tercer carril de l'autopista C-32, la Ronda Oest de Sabadell, els perllongaments de Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell i Terrassa i l'ampliació del Metro del Baix Llobregat. Hi ha 11 obres que s'han fet parcialment com la B-40, o el nou accés ferroviari a l'Aeroport. I 12 que estan absolutament aturades i no tenen cap data prevista d'entrada en servei com el Túnel d'Horta, la línia de tren orbital o el perllongament dels Ferrocarrils de la Plaça d'Espanya a l'estació de Gracia.

El president de la cambra, Miquel Valls, diu que les infraestructures no s'han fet, no només per falta de diners, sinó perquè hi ha una falta de coordinació entre administracions. Valls diu que tot plegat està perjudicant el creixement econòmic d'aquesta àrea. Bàsicament perquè no són infraestructures pensades només per al moviment de les persones, sinó també per mercaderies. I afegeix que això perjudica un territori que aspira a ser competitiu a nivell global.

Miquel Valls ha posat com a exemple de manca de gestió i de descoordinació la situació de l'autovia orbital B-40, també conegut com el Quart Cinturó. La Cambra de Comerç considera "una vergonya" que no s'hagi avançat i que el projecte que redacta el Ministeri no tingui en compte el pla de Mobilitat del Vallès que estan redactant la Generalitat i els Ajuntaments.

La millora de Rodalies és l'altra gran inversió que reclama amb urgència la Cambra de Comerç. Apunta que cal fer actuacions estructurals "per mitigar la congestió als accessos a Barcelona i combatre la creixement preocupació per la qualitat de l'aire i els seus efectes sobre la salut de les persones".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00