Últimas noticias Hemeroteca

Territori es proposa desactivar "bombes" urbanístiques de la Costa Brava

La Generalitat vol evitar que esclatin nous focus de conflicte en terrenys on de moment no s'hi ha construït

El conseller de Territori Damià Calvet ha comparegut al Parlament /

El conseller de Territori vol evitar que en un futur es construeixin 30.000 habitatges a la Costa Brava. Ha anunciat al Parlament un nou pla urbanístic que analitzarà cas per cas més de 250 sectors, que aplegats acumulen més de 2.000 hectàrees.

Així, volen aturar el creixement urbanístic desorbitat que reconeix que està tenint la Costa Brava i que porten temps denunciant les entitats ecologistes. Les polèmiques que han sortit a la llum, com el xalet de la cala del Golfet de Palafrugell, seran complicades d'aturar -segons el conseller- perquè els propietaris han adquirit els drets per construir-hi. El que volen evitar és que esclatin nous focus de conflicte en tots aquells terrenys on de moment no s'hi ha construït.

El govern català aturarà les llicències dels trams més controvertits fins que no s'aprovi el pla que ha de regular la costa, l'any que ve. Des de l'oposició li recriminen que abans que comenci la moratòria pot haver una allau de propietaris que demanin llicència per construir. David Cid de Catalunya en Comú i Jordi Terrades del PSC.

La plataforma SOS Costa Brava ha alertat aquesta setmana que volen construir 226 cases noves i un hotel a Pau, a l'Alt Empordà.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?