Últimas noticias Hemeroteca

La vaga d'estudiants bloqueja la Universitat de Girona

A la vaga d'estudiants i professors, s'ha unit el personal sanitari i de l'administració. Aquest últim, però, farà una aturada de dues hores per afegir-se a la manifestació del migdia

A la vaga de metges, se li va sumar ahir la d'estudiants, professors i funcionaris. A la UdG, els piquets van aconseguir bloquejar l'entrada de la majoria de facultats. La vaga va tenir una important afectació a moltes de les facultats de la UdG, on es van haver d'anul·lar les classes, en part pels bloquejos dels comitès de vagues amb cadires i taules des de primera hora del matí.

Les facultats de Medicina i la Politècnica són les menys afectades, amb un 20% d'estudiants que han fet vaga, segons dades oficials. Els estudiants reclamen baixar les taxes universitàries, millorar el sistema de beques, com reclama una portaveu del SEPC.

Al migdia, tots els col·lectius es van manifestar a Girona entre la delegació de la Generalitat i la plaça Independència. S'hi podien llegir pancartes que reclamaven tornar a les 18 hores lectives o que "la crisi no la paguin els nens". Segons els sindicats, un 12 per cent dels professors van fer vaga... la Cristina era una d'elles.

Els professors demanen que es reverteixin les retallades en les condicions laborals dels professors, tornar a l'horari lectiu i reduir les ràtios d'alumnes. Lluís Sobrino del Sindicat Professors de Secundària a Girona calcula que a cada centre caldrien 3 o 4 professors de més.

A més, hi ha una vaga convocada pel sindicat de la sanitat CATAC-CTS. Els funcionaris faran dues hores de vaga per sumar-se a la manifestació que sortirà de les 12 del migdia de la Delegació de la Generalitat a Girona.

El dimecres, a la UdG, la vaga convocada pels sindicats COS i CGT, va tenir una afectació mínima a la Faculta de Ciències i del 66% a la Facultat d’Educació i Psicologia. A la resta de centres, cap professor va fer vaga ahir.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?