Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

L'addicció al mòbil, un problema de futur

Prop d'una trentena de joves de l'àrea de Barcelona s'estan tractant per combatre la seva addicció al mòbil i a internet. Els experts alerten que el problema anirà a l'alça

Norma Vidal ACN

Barcelona

Ser addicte al mòbil o a Internet vol dir necessitar-lo cada dia més estona, mentir sobre l'ús que se'n fa, canviar la relació amb la família i els amics, dormir menys per fer-lo servir i acabar perdent el ritme escolar o laboral.

A l'àrea de Barcelona ja hi ha una trentena de joves d'entre 14 i 21 anys en tractament per aquest motiu. Un dels centres on se'ls atén és el Centre d'Atenció i Seguiment d'Horta Guinardó. Allà aquests casos no representen ni un 2% del total, la majoria de joves que hi van és per addicció al cànnabis, però el seu coordinador, el psiquiatra Jaume Serrano, alerta que tot apunta que els casos aniran a l'alça.

“La impressió, per les dades que comencen a sortir, és que serà un problema de futur important”, ha explicat Serrano en una entrevista a SER Catalunya. “Ara encara no hi ha prou consciència a nivell general per explorar-ho, detectar-ho i derivar-ho, però potser passa com en el seu moment amb les drogues, que passen un anys fins que no es detecten els problemes”. Ara mateix al CAS Horta Guinardó tenen dos joves de Barcelona en tractament per addicció al mòbil i a internet.

L'altre centre públic que atén joves addictes a una pantalla a l’àrea de Barcelona és el centre SPOTT de la Diputació de Barcelona. Ells atenen joves de la província de Barcelona, però no de la capital. Actualment en tenen 26 en tractament. La seva responsable, la psicòloga Gemma Garcia, coincideix amb Serrano que encara falta consciència. “Molta gent diu que està enganxada al mòbil o que hi ha un problema d’addicció tremend, però després costa molt que els casos arribin a tractament. A vegades els casos arriben massa tard, crònics, i el tractament és més complicat”.

Tots dos defensen que el paper de la família i l'escola és molt important a l'hora de potenciar les relacions interpersonals o limitar l'ús de mòbils, tauletes i Internet en general.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00