Últimas noticias Hemeroteca

Sant Cugat sancionarà aviat els ciclistes infractors a Collserola

L'ajuntament ha estrenat una campanya per informar sobre la nova ordenança d'ús de la bicicleta dins el Parc Natural de Collserola

Itinerari en bici pel Passeig de les Aigües. Arxiu del Consorci del Parc Natural de Collserola /

Sant Cugat del Vallès ha inaugurat aquest diumenge un punt d'informació a l'entrada del Parc Natural de Collserola per informar de la nova normativa d'ús de la bicicleta dins del parc. El regidor de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, recorda que bicicletes només poden circular pels camins autoritzats i ho han de fer a una velocitat màxima de 20 kilòmetres per hora. És a dir, ni es poden fer curses, ni es pot baixar camp a través. “Necessitem regular l’ús de la bicicleta per evitar conflictes amb els vianants i per protegir el parc”.

De moment es limitaran a informar d'aquestes restriccions durant els caps de setmana i no serà fins el gener o el febrer que la policia local de Sant Cugat començarà a multar els ciclistes que incompleixin. Això sí, només ho podran fer dins l'àrea del Parc Natural de Collserola que pertany a Sant Cugat. Les sancions seran d'entre 100 i 500 euros en funció de la gravetat, però Puigdomènech defensa que “l’objectiu de l’ordenança no són les sancions, sinó organitzar l’ús intensiu que es fa del parc”.

Els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern i Molins de Rei també començaran a aplicar aviat aquesta ordenança dins del Parc Natural de Collserola. La resta d’ajuntaments que limiten amb Collserola encara estudien l’aplicació de la nova normativa proposada pel Consorci del Parc Natural de Collserola ara fa uns anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?