Últimas noticias Hemeroteca

La producció de l'oli de l'Empordà baixa entre un 20 i 30%

a Denominació d'Origen Protegida ho atribueix a la sequera que hi va haver a l'estiu, que és l'epoca que les oliveres necessiten aigua per després produir més oli

Diverses garrafes d'Oli de l'Empordà / ()

La producció de l'oli de l'Empordà baixarà entre un 20 i 30 per cent aquesta temporada. La Denominació d'Origen Protegida ho atribueix a la sequera que hi va haver a l'estiu, que és l'epoca que les oliveres necessiten aigua per després produir més oli.

La collita d'olives està sent semblant a l'any passat, quan van acumular 300 mil quilos. Tot i això, el rendiment és més baix per la sequera de l'estiu. A més, les pluges de les últimes setmanes simplement han servit perquè les olives acumulin més aigua a les cèl·lules, cosa que ara no serveix perquè arriba massa tard.

El president de la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà, Simon Casanovas, assegura que les olives són més grans, però treuen menys suc.

La Denominació d'Origen Protegida de l'Oli de l'Empordà és una marca petita -l'any passat es van fer 400 mil litres d'oli- i s'ha volgut distingir per la qualitat. Els seus productors principalment cultiven les oliveres com a complement a altres negocis al camp.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?